Kuřecí kousky v kořenové zelenině

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 ks kuřecích prsou
4 ks mrkve
1/2 celerového kořenu
2 ks petržele
1 ks větší cibule
1 PL másla
1/2 kostka Knorr
2 PL sójové omáčky
2 PL maizeny
1 bobkový list
sůl
pepř
4 PL citrónové šťávy

Postup přípravy receptu

  1. Cibulku nakrájíme nadrobno, kořenovou zeleninu omyjeme, očistíme a najemno nastrouháme. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostky a z obou stran osolíme a opepříme.

  2. V hlubším hrnci na másle opražíme cibulku, přidáme masové kostky, necháme maso zbělat. Poté do hrnce přihodíme nastrouhanou zeleninu, citrónovou šťávu, sójovou omáčku, bobkový list a kostku Knorr. Vše podlijeme vodou, alespoň 2,5 hrnku, přikryjeme pokličkou a necháme za občasného míchání dusit, dokud maso úplně nezměkne. V případě potřeby přidáváme více vody.

  3. Nakonec šťávu zahustíme maizenou nebo hladkou moukou. Podávala jsem s vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!