Kuřecí kousky v kořenové zelenině
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 ks kuřecích prsou
- 4 ks mrkve
- 1/2 celerového kořenu
- 2 ks petržele
- 1 ks větší cibule
- 1 PL másla
- 1/2 kostka Knorr
- 2 PL sójové omáčky
- 2 PL maizeny
- 1 bobkový list
- sůl
- pepř
- 4 PL citrónové šťávy
Postup Kuřecí kousky v kořenové zelenině
Postup přípravy receptu
-
Cibulku nakrájíme nadrobno, kořenovou zeleninu omyjeme, očistíme a najemno nastrouháme. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostky a z obou stran osolíme a opepříme.
V hlubším hrnci na másle opražíme cibulku, přidáme masové kostky, necháme maso zbělat. Poté do hrnce přihodíme nastrouhanou zeleninu, citrónovou šťávu, sójovou omáčku, bobkový list a kostku Knorr. Vše podlijeme vodou, alespoň 2,5 hrnku, přikryjeme pokličkou a necháme za občasného míchání dusit, dokud maso úplně nezměkne. V případě potřeby přidáváme více vody.
Nakonec šťávu zahustíme maizenou nebo hladkou moukou. Podávala jsem s vařenými brambory.