Kuřecí kousky na kari s hořčicí
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- cca 500 g kuřecích prsních řízků
- trocha oleje
- 2 větší špetky soli
- 1,5 - 2 lžičky kari
- 1 lžička sušeného oregana
- cca 2 lžíce plnotučné hořčice (podle chuti)
- rýže
Postup Kuřecí kousky na kari s hořčicí
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso umyjeme, očistíme a nakrájíme na kousky.
Na pánvi rozpálíme trochu oleje. Přidáme kuřecí kousky, osolíme a restujeme.
Rýži uvaříme podle návodu.
Když se maso hezky zatáhne, přidáme kari a oregano. Ještě chvíli restujeme, dokud není maso hotové a koření rozvoněné.
Pokud maso pustilo hodně šťávy, přebytečnou šťávu odlijeme. Přidáme cca 2 lžíce plnotučné hořčice, promícháme a stáhneme z plotýnky.
Maso podáváme s rýží.