Kuřecí koláč s chřestem a bryndzou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 300 g bílého chřestu
- 250 g pečeného kuřecího masa
- 400 ml zakysané smetany
- 4 vejce
- 100 g bryndzy
- hladkolistá petrželka
- sůl
- bílý pepř
- Křehké těsto:
- 200 g hladké mouky
- 100 g másla
- 1 žloutek (nebo cca 3 lžíce vody)
- špetka soli
Postup Kuřecí koláč s chřestem a bryndzou
Postup přípravy receptu
-
Máslo nakrájíme /nebo nastrouháme /do mouky, přidáme sůl, žloutek a vypracujeme těsto.
Zabalíme do folie a necháme 1/2 hodiny v ledničce odpočinout.
Odpočinuté těsto vyválíme a vyložíme s ním koláčovou fomu.
Pečené kuře zbavené kostí a kůže pokrájíme na menší kousky.
Chřest oloupeme, odkrojíme konce / asi 2 cm / a povaříme 10 minut v osolené vodě s plátkem citronu a lžičkkou cukru, necháme vychladnout a nakrájíme na menší kousky.
Zakysanou smetanu našleháme s rozdrobenou bryndzou, vejci, vmícháme jemně pokrájenou petrželku, bílý pepř a podle chuti sůl, ale bryndza je dost slaná, tak už není většinu potřeba.
Na připravené těsto rozložíme kuře, zalijeme smetanou a pečeme cca na 200° 15-20 minut. Teplota a čas jsou orientační, každá trouba peče jinak.