Kuřecí kari s pórkem a cizrnou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 180 g kuřecího masa - řízky stehenní nebo prsa
- sůl
- kari
- 100 g pórku + na dozdobení
- cca 50 ml vývaru
- 2-3 lžíce zakysané smetany
- 70 g cizrny - uvařené nebo z konzervy
- olej
Postup Kuřecí kari s pórkem a cizrnou
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso pokrájíme na nudličky nebo kostky, osolíme, ochutíme kari kořením a necháme asi půl hodiny proležet.
Rozpálíme v pánvi trošku oleje, na něm osmažíme maso ze všech stran za občasného promíchání přisypeme pokrájený pórek, přidáme ještě trochu kari a smažíme do jeho povadnutí.
Přilijeme trochu vývaru (nepřelít) a podusíme cca 5-10 minut, dle velikosti kousků masa.
Nakonec přisypeme k masu okapanou cizrnu, necháme ve směsi prohřát, dosolíme dle chuti a odstavíme.
Nakonec do směsi vmícháme kysanou smetanu pokojové teploty a podáváme.
Podáváme nejlépe s rýží, ale můžeme i s bramborem nebo těstovinami. Dozdobíme troškou pokrájeného pórku.