Kuřecí kari s pórkem a cizrnou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

180 g kuřecího masa - řízky stehenní nebo prsa
sůl
kari
100 g pórku + na dozdobení
cca 50 ml vývaru
2-3 lžíce zakysané smetany
70 g cizrny - uvařené nebo z konzervy
olej

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso pokrájíme na nudličky nebo kostky, osolíme, ochutíme kari kořením a necháme asi půl hodiny proležet.

  2. Rozpálíme v pánvi trošku oleje, na něm osmažíme maso ze všech stran za občasného promíchání přisypeme pokrájený pórek, přidáme ještě trochu kari a smažíme do jeho povadnutí.

  3. Přilijeme trochu vývaru (nepřelít) a podusíme cca 5-10 minut, dle velikosti kousků masa.

  4. Nakonec přisypeme k masu okapanou cizrnu, necháme ve směsi prohřát, dosolíme dle chuti a odstavíme.

  5. Nakonec do směsi vmícháme kysanou smetanu pokojové teploty a podáváme.

  6. Podáváme nejlépe s rýží, ale můžeme i s bramborem nebo těstovinami. Dozdobíme troškou pokrájeného pórku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!