Bezlepkový andělský perník
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 3 vejce
- 1 hrnek mléka
- 1/2 hrnku rozpuštěného ghee
- (přepuštěné máslo)
- 1/4 hrnku oleje
- 1/4 hrnku cukru krupice
- 1/4 hrnku javorového sirupu
- pár kapek stévie
- 3 lžíce švestkových povidel
- 1 PL chia semínek, nabobtnaných ve 3 PL vody
- 1 hrnek BL mouky Schar Mix it
- 1/2 hrnku kukuřičné mouky hladké
- 1 karamelový pudink v prášku
- 1 prášek do perníku
- 3 lžíce hořkého kakaa
- 1 ČL lněných semínek
- 1 lžička skořice
- hrst sušených brusinek
- 1 sáček čokoládkové polevy a hrst mandlových lupínků
Postup Bezlepkový andělský perník
Postup přípravy receptu
-
Smícháme všechny suché ingredience, kromě cukru. Zbytek ingredienci prošleháme, aby se vše propojilo.
Vše smícháme dohromady a vyšleháme do hladkého těsta.
Pekáč vystříkáme olejem ve spreji. Těsto nalijeme a rozetřeme. Pečeme na 170°C cca 1/2 hodiny. Upečenost vyzkoušíme špejlí.
Čokoládu v sáčku dáme do horké lázně. Když se rozpustí, pocákáme vršek perníku a posypeme plátky mandlí.