Bezlepkový andělský perník

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

3 vejce
1 hrnek mléka
1/2 hrnku rozpuštěného ghee
(přepuštěné máslo)
1/4 hrnku oleje
1/4 hrnku cukru krupice
1/4 hrnku javorového sirupu
pár kapek stévie
3 lžíce švestkových povidel
1 PL chia semínek, nabobtnaných ve 3 PL vody
1 hrnek BL mouky Schar Mix it
1/2 hrnku kukuřičné mouky hladké
1 karamelový pudink v prášku
1 prášek do perníku
3 lžíce hořkého kakaa
1 ČL lněných semínek
1 lžička skořice
hrst sušených brusinek
1 sáček čokoládkové polevy a hrst mandlových lupínků

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme všechny suché ingredience, kromě cukru. Zbytek ingredienci prošleháme, aby se vše propojilo.

  2. Vše smícháme dohromady a vyšleháme do hladkého těsta.

  3. Pekáč vystříkáme olejem ve spreji. Těsto nalijeme a rozetřeme. Pečeme na 170°C cca 1/2 hodiny. Upečenost vyzkoušíme špejlí.

  4. Čokoládu v sáčku dáme do horké lázně. Když se rozpustí, pocákáme vršek perníku a posypeme plátky mandlí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!