Kuřecí karbanátky se sušenými rajčaty a sýrem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

500 g kuřecích prsou nebo stehenních řízků
cca 8 sušených rajčat naložených v oleji
100 g tvrdého sýru (eidam, gouda...)
1 menší cibule
2 - 3 stroužky česneku
1 vejce (není ale nutné, směs drží dobře)
cca 1 KL sladké mleté papriky
zelená petrželka
sůl
pepř
strouhanka
olej

Postup přípravy receptu

  1. Maso umeleme na masovém strojku.

  2. Přidáme k němu nakrájená sušená rajčata, vejce, nahrubo nastrouhaný sýr, rozdrcený česnek, na jemno nakrájenou cibuli, koření a posekanou petrželku. Osolíme a důkladně směs promícháme.

  3. Necháme uležet alespoň půl hodiny v lednici.

  4. Poté ze směsi vytvarujeme karbanátky, lehce je obalíme ve strouhance a opečeme pozvolna klasicky na pánvi s olejem nebo je vložíme do trouby, lehce potřené olejem a pečeme na 180 - 200° C dozlatova. Podávala jsem s celerovými hranolky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!