Kuřecí játra v rajčatové omáčce
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 500 g kuřecích jater
- 200 g loupaných rajčat (z plechovky)
- hovězí bujón
- 1 velká cibule
- olej
- hladká mouka
- 1/2 lžičky kurkumy
- 2 hřebíčky
- 1 bobkový list
- 3 kuličky nového koření
- 1 stroužek česneku
- libeček
- kmín
- pepř
- hrst pórku
Postup Kuřecí játra v rajčatové omáčce
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme na drobno a dáme na pánev s zahřátým olejem. Přidáme očištěná játra a zasypeme kurkumou a libečkem.
Orestujeme a ztlumíme na mírný oheň a dusíme pod poklicí zhruba 10 minut.
Rajčata z plechovky rozmixujeme do hladka a přilijeme k játrům.
Přidáme bujón, prolisovaný česnek, pórek nakrájený na kolečka, kmín, pepř, nové koření, hřebíček a bobkový list.
Zalijeme zákletkou(3dcl vody+1,5 lžíce hladké mouky), promícháme a dusíme dalších 10 až 15 minut. Dosolíme. Podáváme s rýží.