Kuřecí játra na víně (super rychlá rychlovka)
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 400 g drůbežích jater
- 1-2 dl červeného vína
- 1 lžíce rybízové zavařeniny (brusinkového kompotu)
- 1 dl pasírovaných rajčat, protlaku, eventuálně nepříliš sladkého kečupu
- 1 větší cibule
- olej nebo sádlo
- celý pepř, nové koření, bobkový list, eventuálně jalovec
Postup Kuřecí játra na víně (super rychlá rychlovka)
Postup přípravy receptu
-
Játra opláchneme a očistíme. Nakrájenou cibulku zpěníme na tuku, přidáme játra a zprudka je opečeme. Zalijeme protlakem, vínem, přidáme zavařeninu a koření. Krátce podusíme a nakonec osolíme.
Ani ne za půl hodinky jsme hotoví a játra můžeme podávat s bramborovou kaší, šťouchanými brambory, možná vymyslíte i další vhodnou přílohu.