Kuřecí játra na portském víně a kachním výpeku

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

500 g drůbežích jater
2 PL kachního výpeku
1 červená cibule
2 stroužky česneku
100 ml portského vína
1 PL čerstvého tymiánu
1 PL petrželky
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na pánev vložíme výpek z kachny. Pokrájenou cibuli na kachním výpeku orestujeme dozlatova. Přimícháme nadrobno pokrájený česnek. Játra opepříme a opečeme na druhé pánvi, kam přidáme i orestovanou cibuli s kachním výpekem a česnekem.

  2. Přilijeme portské víno, zamícháme a necháme odpařit všechen alkohol. Dochutíme solí, pepřem nasekaným tymiánem a petrželkou.

  3. Podáváme se salátem nebo s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!