Kuřecí játra na portském víně a kachním výpeku
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 500 g drůbežích jater
- 2 PL kachního výpeku
- 1 červená cibule
- 2 stroužky česneku
- 100 ml portského vína
- 1 PL čerstvého tymiánu
- 1 PL petrželky
- sůl
- mletý pepř
Postup Kuřecí játra na portském víně a kachním výpeku
Postup přípravy receptu
-
Na pánev vložíme výpek z kachny. Pokrájenou cibuli na kachním výpeku orestujeme dozlatova. Přimícháme nadrobno pokrájený česnek. Játra opepříme a opečeme na druhé pánvi, kam přidáme i orestovanou cibuli s kachním výpekem a česnekem.
Přilijeme portské víno, zamícháme a necháme odpařit všechen alkohol. Dochutíme solí, pepřem nasekaným tymiánem a petrželkou.
Podáváme se salátem nebo s rýží.