Kuřecí játra na cibuli a jablíčku s celerovo- bramborovou kaší

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

400 g kuřecích jatýrek
1 velká cibule
1 střední jablko
plátek citronu
sádlo cca 1-2 lžíce
50 ml vývaru nebo vody
50 ml koňaku
sůl
pepř
Na kaši:
6 větších brambor
150 g bulvy celeru
máslo
mléko
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Játra očistíme, nakrájíme na velikost soust a spaříme vřelou vodou, scedíme, necháme okapat a osušíme papírovou utěrkou. Brambory a celer očistíme, nakrájíme nadrobno, propláchneme a dáme vařit do měkka. Cibuli očistíme a nakrájíme na měsíčky, jablko omyjeme, osušíme, vyjadřincujeme, nakrájíme také na měsíčky a lehce pokapeme citronovou šťávou.

  2. Na pánvi rozehřejeme sádlo a orestujeme nejprve játra ze všech stran, převracíme několikrát obracečkou, aby byla opravdu propečená. Játra vyndáme na talíř a do výpeku dáme cibuli, promícháme a přidáme jablko. Necháme, až cibule zesklovatí, a podlijeme vývarem nebo vodou. Když cibule změkne na skus, vrátíme zpět játra, přidáme sůl, pepř a podlijeme koňakem, alkohol se ztratí a zůstane skvělá chuť. Mléko ohřejeme.

  3. Do uvařených brambor s celerem dáme máslo, osolíme a rozšťoucháme, pak postupně přidáváme teplé mléko a šleháme ručním šlehačem do potřebné konzistence. Podáváme ihned s vhodným čerstvým salátem jaký máme rádi.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!