Kuřecí horní stehna ve vinné marinádě na grilu

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2-4 kuřecích stehen horních (nebo čtvrtek)
Na marinádu:
3 lžíce oleje
3 lžíce červeného suchého vína
1 lžíce citronové šťávy
2 stroužky česneku
špetka oregana
špetka tymiánu
Worcesterová omáčka (nebo sojová omáčka zhruba) 1 lžička

Postup přípravy receptu

  1. Omyté kusy kuřecích stehen osolíme a vložíme do misky. V jiné misce umícháme suroviny na marinádu a přelijeme jí maso, které v chladu necháme uležet aspoň 2 hodiny.

  2. Pak maso vyjmeme, osušíme, dáme na gril, nebo na pekáček s mřížkou a grilujeme na rozpáleném grilu venku na ohni nebo v troubě. Během grilování potíráme marinádou.

  3. Podáváme s chlebem, zeleninou, nebo jakoukoliv přílohou, kterou máme rádi. Můžeme podávat taky se zelím a bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!