Kuřecí horní stehna ve vinné marinádě na grilu
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2-4 kuřecích stehen horních (nebo čtvrtek)
- Na marinádu:
- 3 lžíce oleje
- 3 lžíce červeného suchého vína
- 1 lžíce citronové šťávy
- 2 stroužky česneku
- špetka oregana
- špetka tymiánu
- Worcesterová omáčka (nebo sojová omáčka zhruba) 1 lžička
Postup Kuřecí horní stehna ve vinné marinádě na grilu
Postup přípravy receptu
-
Omyté kusy kuřecích stehen osolíme a vložíme do misky. V jiné misce umícháme suroviny na marinádu a přelijeme jí maso, které v chladu necháme uležet aspoň 2 hodiny.
Pak maso vyjmeme, osušíme, dáme na gril, nebo na pekáček s mřížkou a grilujeme na rozpáleném grilu venku na ohni nebo v troubě. Během grilování potíráme marinádou.
Podáváme s chlebem, zeleninou, nebo jakoukoliv přílohou, kterou máme rádi. Můžeme podávat taky se zelím a bramborem.