Kuřecí Gumbo
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 lžíce slunečnicového oleje
- 1 cibule (nasekaná)
- 2 ks řapíkatého celeru (nasekané nadrobno)
- 1 zelená paprika (bez zrníček a nakrájená na kolečka)
- 1 stroužek česneku (nasekaný)
- 450 g kuřecích prsíček (bez kostí, nakrájené na větší kostky)
- 1/2 lžičky sušeného oregana
- 2 lžička sušené papriky
- 1/2 lžičky mletého římského kmínu
- 1 lžíce mouky (já používám jen špaldovou)
- 1 papriková klobása
- 400 g sekaných rajčat (plechovka)
- 450 ml kuřecího vývaru
- 1 střední cuketa (nakrájená na plátky)
Postup Kuřecí Gumbo
Postup přípravy receptu
-
Rozehřejte olej v hluboké pánvi a osmažte cibuli, celer a papriku na mírném ohni asi 5 minut - doměkka, za stálého míchání. Přidejte česnek a smažte ještě několik sekund.
Přidejte kuře a smažte po všech stranách dozlatova. Posypte oreganem, paprikou, římským kmínem a moukou. Dobře promíchejte, přidejte uzeninu, rajčata a vývar.
Přiveďte k varu za stálého míchání, potom ztlumte a nechte provařit asi 20 minut. Přidejte cuketu, přiveďte opět k varu a pak nechte provařit dalších 20 minut. Podáváme s basmati rýži.