Kuřecí fajitas
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- kuřecí maso, nejlépe z prsou, tak 200 g na osobu
- Koření:
- 1/2 lžičky cayenského pepře
- 1/2 lžičky oregana
- 1/2 lžičky římského kmínu
- 1 lžička uzené papriky
- 1/2 lžičky soli
- olivový olej
- Dále:
- 3 papriky - červenou, zelenou a žlutou (já však měla jen oranžovou a červenou)
- 1 limetka
- 1 lžíce zakysané smetany
Postup Kuřecí fajitas
Postup přípravy receptu
-
Koření smícháme v nějaké skleničce a zatím odložíme.
Nachystáme 3 druhy paprik (kapií) - červenou, zelenou a žlutou. Já měla jen červenou a oranžovou, víc barev lépe vypadá na talíři.
Maso nakrájíme na nudličky a zprudka je opečeme na oleji, aby se zatáhlo.
Ve chvíli, kdy maso zbělá, je okořeníme kořením ze skleničky, které jsme předem protřepali. Vařechou je posuneme na kraj pánve, přidáme olivový olej a do místa, které nám vznikne, vložíme nakrájené papriky, které taktéž orestujeme a suroviny v pánvi spojíme dohromady. Můžeme ještě malinko zakápnout vodou a ještě chvíli vše společně podusit, maximálně 5 minut.
Hotové maso s paprikami naložíme na talíř, pokapeme limetkovou šťávou a ozdobíme kupkou zakysané smetany. Jako příloha jsou nejlepší brambory předem uvařené ve slupce, které pak oloupeme a okořeníme kořením, které nám zbylo a upečeme v troubě na pečícím papíře.