Drobenkový jablečný koláč
Recepty, MoučníkySuroviny
- 2 hrnky hladké (celozrnné) mouky
- 1 hrnek cukru (třtinového)
- 1 hrnek másla
- 3 lžičky skořice
- špetka mletého zázvoru
- špetka mletého muškátového oříšku
- 2 lžíce citronové šťávy
- 6 velkých jablek
Postup Drobenkový jablečný koláč
Postup přípravy receptu
-
Ve velké míse si smícháme mouku, cukr, máslo a skořici. Rukama utvoříme drobenkové těsto. 2/3 těsta napěchujeme na dno koláčové formy.
Jablka si oloupeme a nakrájíme na plátky. Smícháme s kořením a citronovou šťávou. Poklademe na těsto a zasypeme zbylou drobenkou.
Dáme do trouby vyhřáté na 200°C asi 1 hodinu a 15 minut.