Kuřecí enchiladas
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1/2 kuřete
- 2 menší cibule
- 4 PL oleje
- 4 stroužky česneku utřeného
- 1/4 čajové lžičky mletého chilli
- 1 čajová lžička cukru
- 3/4 čajové lžičky soli
- 3 čajová lžička římského kmínu
- 1 konzerva krájených rajčat (400 g)
- 1 malá konzerva rajčatového protlaku (1/4 hrnku)
- 1/2 hrnku čerstvého koriandru nasekaného
- 300 g sýra (Chedar, Eidam), nastrouhaného
- 6-8 ks pšeničné tortilly (velikost 10- 25 cm)
Postup Kuřecí enchiladas
Postup přípravy receptu
-
1. Kuře uvaříme ve vodě, necháme vychladnout a obereme. Kůži a kosti vyhodíme, a libové maso nakrájíme na malé kousky (roztrháme).
2. Na pánvi nebo menším kastrolu rozehřejeme olej a na nižším stupni osmažíme cibuli až zesklovatí a začne chytat světle hnědou barvu (15 - 20 minut).
3. Přidáme česnek a mícháme, asi 1 - 2 minuty, aby se česnek nespálil.
4. Přidáme cukr, římský kmín, chilli, promícháme a po 1 - 2 minutách sundáme z plotny.
5. Přidáme krájená konzervovaná rajčata, koriandr a protlak.
6. Nalijeme do mixéru a několikrát zapulzujeme (5 - 8 krát), až je omáčka hladší.
7. Odložíme asi 1/2 hrnku omáčky stranou a do zbytku zamícháme nakrájené kuře a 200 g sýra.
8. Zapékací mísu vymažeme.
9. Na tortily rovnoměrně rozprostřeme masovou směs a srolujeme. Vložíme do zapékací formy.
10. Jakmile máme všechny tortily naplněné a v zapékací míse, nalijeme na ně zbytek omáčky a rovnoměrně ji rozprostřeme. Zapékací mísu přikryjeme poklopem, nebo alobalem.
11. Vložíme do vyhřáté trouby na 250°C a pečeme cca 15 - 20 minut.
12. Po 15 - 20 minutách víko nebo alobal sundáme a tortily posypeme zbylým sýrem.
13. Na ozdobu na ně můžeme také nasypat nakrájenou zelenou cibulku.
14. Pečeme otevřené dalších 5 minut, dokud sýr nerozteče.