Kuřecí enchiladas

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1/2 kuřete
2 menší cibule
4 PL oleje
4 stroužky česneku utřeného
1/4 čajové lžičky mletého chilli
1 čajová lžička cukru
3/4 čajové lžičky soli
3 čajová lžička římského kmínu
1 konzerva krájených rajčat (400 g)
1 malá konzerva rajčatového protlaku (1/4 hrnku)
1/2 hrnku čerstvého koriandru nasekaného
300 g sýra (Chedar, Eidam), nastrouhaného
6-8 ks pšeničné tortilly (velikost 10- 25 cm)

Postup přípravy receptu

  1. 1. Kuře uvaříme ve vodě, necháme vychladnout a obereme. Kůži a kosti vyhodíme, a libové maso nakrájíme na malé kousky (roztrháme).

  2. 2. Na pánvi nebo menším kastrolu rozehřejeme olej a na nižším stupni osmažíme cibuli až zesklovatí a začne chytat světle hnědou barvu (15 - 20 minut).

  3. 3. Přidáme česnek a mícháme, asi 1 - 2 minuty, aby se česnek nespálil.

  4. 4. Přidáme cukr, římský kmín, chilli, promícháme a po 1 - 2 minutách sundáme z plotny.

  5. 5. Přidáme krájená konzervovaná rajčata, koriandr a protlak.

  6. 6. Nalijeme do mixéru a několikrát zapulzujeme (5 - 8 krát), až je omáčka hladší.

  7. 7. Odložíme asi 1/2 hrnku omáčky stranou a do zbytku zamícháme nakrájené kuře a 200 g sýra.

  8. 8. Zapékací mísu vymažeme.

  9. 9. Na tortily rovnoměrně rozprostřeme masovou směs a srolujeme. Vložíme do zapékací formy.

  10. 10. Jakmile máme všechny tortily naplněné a v zapékací míse, nalijeme na ně zbytek omáčky a rovnoměrně ji rozprostřeme. Zapékací mísu přikryjeme poklopem, nebo alobalem.

  11. 11. Vložíme do vyhřáté trouby na 250°C a pečeme cca 15 - 20 minut.

  12. 12. Po 15 - 20 minutách víko nebo alobal sundáme a tortily posypeme zbylým sýrem.

  13. 13. Na ozdobu na ně můžeme také nasypat nakrájenou zelenou cibulku.

  14. 14. Pečeme otevřené dalších 5 minut, dokud sýr nerozteče.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!