Kuře se žampiony a rajčaty na bílém víně

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kuře
2 cibule
4 stroužky česneku
250 g žampionů
10 - 12 cherry rajčátek
sůl
pepř
oregano
petrželka
250 ml suchého bílého vína
2-3 lžíce ghí (nebo směs másla a oleje)

Postup přípravy receptu

  1. Kuře vykostíme, ale kůži necháme na mase. Křidýlka a kosti můžeme použít na vývar:o).

  2. Vykostěné maso nakrájíme na větší kousky, které opečeme z obou stran na rozehřátém ghí.

  3. Když se maso zatáhne a kůže trochu zezlátne, přihodíme ke kuřeti nasekanou cibuli, česnek, osolíme, opepříme a posypeme oreganem.

  4. Vše osmahneme a zalijeme vínem. Přikryté chvíli podusíme, pak přidáme plátky žampionů a přepůlená rajčátka.

  5. Vše necháme dusit, až je víno téměř vyvařené a maso i houby jsou měkké. Pak vmícháme nasekanou petrželku a vypneme.

  6. Podáváme s opečenými brambory, vhodná je i bramborová kaše.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!