Kuře s kořením de Provence v pomalém hrnci
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 PL (25 ml) olivového oleje
- 1 velká cibule nakrájená na malé kousky
- 225 g žampionů, nakrájených na kousky
- 2 stroužky rozmačkaného česneku
- 175 ml suchého bílého vína
- 90 ml rajčatové pasty
- 2 PL hnědého cukru
- 2-1/2 KL koření de Provence
- 10-12 kuřecích stehýnek s kostí a bez kůže
- 4 hrnečky (250 g) nakrájených rajčat
- 1 velká žlutá paprika nakrájená na kousky
- sůl a pepř podle chuti
- 1/3 hrnečku (250 g) kalamata oliv (nemusí být)
- 1/4 hrnečku (250 g) čerstvé petrželky
Postup Kuře s kořením de Provence v pomalém hrnci
Postup přípravy receptu
-
Na vetsi panvi ohrejeme olej pri stredni teplote, pridame cibuli a dusime ji asi 5 minut, dokud nezmekne. Potom pridame zampiony a asi 3 minuty nechame dusit, casto zamichame. Pridame rozmackany cesnek a jeste dusime asi 2 minuty. Pak pridame bile vino, rajcatovou pastu, hnedy cukr a koreni de Provence. Nechame to probublat a odstavime z tepla.
Do pomaleho hrnce dame kureci stehynka, nakrajena rajcata a nakrajenou zlutou papriku, osolime a opeprime podle sve chuti, vse zalijeme pripravenou zampionovou smesi a dusime v pomalem hrnci pri vysoke teplote 3 az 4 hodiny. Kureci stehynka musi byt mekka.
Pred podavanim zamichame olivy (nemusi byt) a petrzelku.