Kuře na víně a olivách
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 kuřecí stehna
- 1 cibule
- 2 dcl bílého vína
- černé olivy (požila jsem celou skleničku oliv Sevilla premium)
- snítka tymiánu
- olivový olej
- Příloha:
- 1 brokolice
- 4 ančovičky
- 20 g strouhanky
- máslo
- 2 stroužky česneku
- 20 g Parmazánu
Postup Kuře na víně a olivách
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si nasolené kuřecí stehna obalíme v mouce. Ve větším hrnci si rozehřejeme olivový olej a kuře ze všech stran opečeme, aby se zatáhlo, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a podlijeme vínem.
Vaříme, až se z vína vyvaří alkohol, poté můžeme přidat trochu vody nebo vývaru (já nepřidávala, vína bylo hodně, takž jsem celou dobu vařila jen ve víně) a vaříme 20 minut. Poté přidáme černé olivy a vaříme dalších 20 minut.
Nakonec jsem dala celý hrnec ještě na chvíli zapéct do trouby. Na přílohu si v páře uvaříme růžičky brokolice (ale ne moc, ať se nám brokolice nerozvaří, měla by být mírně křupavá).
Na pánvi si rozpustíme máslo, dáme do něj stroužky česneku a necháme česnek pustit vůni, poté vytáhneme, na másle opražíme strouhanku a ančovičky, přidáme brokolici, mírně podlijeme vodou nebo vývarem a necháme chvilinku podusit. Nakonec zasypeme brokolici Parmazánem.