Kuře na pánvi se zeleninou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- Kuře:
- 4 plátky anglické slaniny
- 390 g kuřecích prsou
- 2 lžičky česnekové pasty
- 1/2 lžičky mletého černého pepře
- 1 větší hrst zelených fazolek
- 1 žlutá paprika
- 2 soudková rajčata
- 120 ml dresinku – viz recept
- 125 ml zeleninového vývaru
- 10 krát otočíme mlýnkem s černým pepřem
- Dresink:
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce červeného vinného octa
- 10 g cukru
- 1 lžička česnekové pasty
- 4 lžičky worchestrové omáčky
- Příloha:
- 200 g malých brambor
- 1 stonek řapíkatého celeru
- 1 lžička soli
- 1,5-2 l vody
Postup Kuře na pánvi se zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Snadná a rychlá večeře, to se v dnešní době hodí. Na pánvi osmahneme na proužky nakrájenou anglickou slaninu.
Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky, přidáme k nim česnekovou pastu a prsty ji vmasírujeme do masa. Kousky kuřecího masa přidáme ke slanině a opečeme. Stačit by mělo 5 minut, maso bude opečené. Mezitím si dáme vařit brambory, potřebují tak 20 minut.
K masu v pánvi přilijeme vývar a přidáme zelené fazolky. Zakryjeme a vaříme na střední teplotě tak 10 minut. Vmícháme na drobno nakrájenou žlutou papriku, zakryjeme a vaříme ještě 5 minut. Občas promícháme. Pak přidáme rajčata, která jsme podélně rozčtvrtili a napříč nakrájeli na plátky.
Zalijeme dresinkem, desetkrát otočíme mlýnkem s pepřem a nezakryté povaříme tak 3 až 5 minut.