Kuře na pánvi se zeleninou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

Kuře:
4 plátky anglické slaniny
390 g kuřecích prsou
2 lžičky česnekové pasty
1/2 lžičky mletého černého pepře
1 větší hrst zelených fazolek
1 žlutá paprika
2 soudková rajčata
120 ml dresinku – viz recept
125 ml zeleninového vývaru
10 krát otočíme mlýnkem s černým pepřem
Dresink:
3 lžíce olivového oleje
2 lžíce červeného vinného octa
10 g cukru
1 lžička česnekové pasty
4 lžičky worchestrové omáčky
Příloha:
200 g malých brambor
1 stonek řapíkatého celeru
1 lžička soli
1,5-2 l vody

Postup přípravy receptu

  1. Snadná a rychlá večeře, to se v dnešní době hodí. Na pánvi osmahneme na proužky nakrájenou anglickou slaninu.

  2. Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky, přidáme k nim česnekovou pastu a prsty ji vmasírujeme do masa. Kousky kuřecího masa přidáme ke slanině a opečeme. Stačit by mělo 5 minut, maso bude opečené. Mezitím si dáme vařit brambory, potřebují tak 20 minut.

  3. K masu v pánvi přilijeme vývar a přidáme zelené fazolky. Zakryjeme a vaříme na střední teplotě tak 10 minut. Vmícháme na drobno nakrájenou žlutou papriku, zakryjeme a vaříme ještě 5 minut. Občas promícháme. Pak přidáme rajčata, která jsme podélně rozčtvrtili a napříč nakrájeli na plátky.

  4. Zalijeme dresinkem, desetkrát otočíme mlýnkem s pepřem a nezakryté povaříme tak 3 až 5 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!