Jehněčí ragú
Recepty, Jiné masoSuroviny
- cca 400-600 g jehněčího masa (já měla vykoštěné ramínko a přední nohy + lze použít libovolné)
- 3-4 čerstvé papriky (červené)
- 3 rajčata
- 2 vetší cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce vepřového sádla
- 1/2 plechovky fazolí (ve slaném nálevu)
- 1 lžíce petrželky
- mletá paprika
- sůl
- pepř
- drcený kmín
- 1 lžička sušeného rozmarýnu
- 3-4 lžíce kečupu
- 1 hrnek hovězího bujonu
- 1 hrnek zeleninového bujonu
- 1-2 kostky masoxu
- hladká mouka
- voda na zahuštění
Postup Jehněčí ragú
Postup přípravy receptu
-
Maso očistíme, odblaníme, nakrájíme na menší kostky či nudličky.
Na sádle necháme zesklovatět na kostky nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájený česnek a krátce osmahneme. Poté přidáme maso, orestujeme ze všech stran, osolíme, opepříme, dáme kmín, poté zasypeme paprikou, krátce osmahneme, podlijeme vodou, přidáme bujony a masox, rozmarýn a přiklopíme pokličkou a necháme dusit.
Občas promícháme, podlijeme dle potřeby vodou (vodu dolíváme vždy po kouskách - není potřeba moc - ve výsledku by to měla být spíše konzistence číny s více sosem.)
Rajčata nakrájíme i se slupkou na malé kostičky, papriky na nudličky. Fazole necháme okapat.
Zhruba po 3/4 hodince přidáme k masu nakrájená rajčata. Promícháme, necháme dusit. Po další 1/4 hodině přidáme k masu papriky a dusíme ještě asi 20 minut.
Na závěr přidáme do jídla kečup (či pokud máme načatý protlak+trochu cukru), fazole a petrželku.
Krátce prohřejeme, a do požadované hustoty zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v troše vody. Jako přílohu jsem volila rýži, příp. by bylo možno použít libovolnou přílohu.