Kuřátko na víně s žampiony a květákovou kaší

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

Žampionová omáčka:
1 lžíce olivového oleje
1 střední cibule
2 žampiony – použijeme jen kloboučky
200 ml bílého vína
300 ml kuřecího vývaru
1 lžíce cukru krystal
1 lžička granulovaného česneku
1 lžíce másla
sůl
pepř
Kuřátko:
350-400 g kuřecích prsních řízků
1 lžíce olivového oleje
2 lžičky italské bylinkové směsi
sůl
pepř
1 zelená paprika – možné vynechat
listová petržel

Postup přípravy receptu

  1. V kastrolu zahřejeme olej s máslem a osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, česnek a na jemné plátky nakrájené žampiony. Osolíme a opepříme. Vaříme dokud žampiony nezměknou, tedy asi 8 až 10 minut. Pak přidáme víno, vývar a cukr. Zmírníme teplotu, necháme omáčku vařit asi 15 minut, aby se mírně redukovala. Tak asi o třetinu. Občas promícháme. Zakryjeme a necháme na vypnutém vařiči dojít.

  2. Kuřecí řízek naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme italskými bylinkami. Rozehřejeme pánev s olejem a opečeme kuřecí řízek, z každé strany tak 4 až 5 minut. Spolu s řízkem můžeme při opékání druhé strany ještě opéci na kolečka nakrájenou papriku, kterou jsme trochu popepřili. Papriku můžete vynechat.

  3. Podáváme s květákovou kaší. Řízek přelijeme omáčkou, přidáme opečenou papriku a posypeme nasekanou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!