Kuřátko na divoko

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 kuřecí stehna
4-5 velkých cibulí
2 bobkové listy
6 kuliček nového koření
8 kuliček černého pepře
3 lžíce sušeného tymiánu
100 g anglické slaniny (nemusí být)
mořská sůl
čerstvě mletý pepř
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Cibule oloupeme, očistíme, přepůlíme a nakrájíme na tenké plátky, které dáme do pekáčku.

  2. Slaninu nakrájenou na kostičky také přidáme do pekáčku.

  3. Kuřecí stehna omyjeme a přepůlíme.

  4. Maso osolíme, opepříme, posypeme z obou stran tymiánem a vše dobře do masa vetřeme, dáme do pekáčku na cibuli, podlijeme vodou. Přidáme koření.

  5. Dáme péct, pečeme spíše dlouho při nižší teplotě, během pečení maso otáčíme a poléváme výpekem (seškrabáváme ze stran pekáčku).

  6. Ke konci pečení, když se maso krásně odděluje od kosti, přidáme teplotu aby se udělala kůrčička a na každý kousek kuřátka dáme plátek másla. Podáváme s divokou rýží nebo šťouchanými bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!