Kuřátko na divoko
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 kuřecí stehna
- 4-5 velkých cibulí
- 2 bobkové listy
- 6 kuliček nového koření
- 8 kuliček černého pepře
- 3 lžíce sušeného tymiánu
- 100 g anglické slaniny (nemusí být)
- mořská sůl
- čerstvě mletý pepř
- máslo
Postup Kuřátko na divoko
Postup přípravy receptu
-
Cibule oloupeme, očistíme, přepůlíme a nakrájíme na tenké plátky, které dáme do pekáčku.
Slaninu nakrájenou na kostičky také přidáme do pekáčku.
Kuřecí stehna omyjeme a přepůlíme.
Maso osolíme, opepříme, posypeme z obou stran tymiánem a vše dobře do masa vetřeme, dáme do pekáčku na cibuli, podlijeme vodou. Přidáme koření.
Dáme péct, pečeme spíše dlouho při nižší teplotě, během pečení maso otáčíme a poléváme výpekem (seškrabáváme ze stran pekáčku).
Ke konci pečení, když se maso krásně odděluje od kosti, přidáme teplotu aby se udělala kůrčička a na každý kousek kuřátka dáme plátek másla. Podáváme s divokou rýží nebo šťouchanými bramborami.