Kulajda z naložených a sušených hub
Recepty, PolévkySuroviny
- 1/2 hrnku naložených hub
- hrst sušených hub
- 2 brambory (větší)
- 1,5 l zeleninového vývaru (nebo vody + houbový bujon)
- 1 cibule
- lžíce másla
- kelímek zakysané smetany
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 dcl mléka
- 2 vejce (natvrdo)
- 2 bobkové listy
- 4 kuličky nového koření
- sůl
- kmín
- kopr
- trochu cukru
Postup Kulajda z naložených a sušených hub
Postup přípravy receptu
-
Na másle orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme houby, které jsme si předem namočili do teplé vody. Zalijeme vývarem a vodou z hub, přidáme brambory nakrájené na kostky a koření. Po chvíli přidáme nakládané houby a vaříme do změknutí hub a brambor.
Smetanu zředíme mlékem, zamícháme mouku a polévku zahustíme. Necháme provařit 10 min a dochutíme troškou cukru a koprem.
Nakonec nakrájíme vejce a už nevaříme.