Krůtí srdce na husím sádle s paprikou
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 1 kg krůtích srdcí
- 1 velká cibule
- 1/2 tuby sladké paprikové pasty (80 g)
- 6 velkých stroužků česneku
- 2 lžíce husího sádla
- 1/2 litru vývaru z drůbežích skeletů
- pepř
- sůl
- mletý kmín
- hladká mouka
Postup Krůtí srdce na husím sádle s paprikou
Postup přípravy receptu
-
Krůtí srdce zbavíme jejich tučné vrchní části obsahující zbytky tepen.
Srdce překrojíme na poloviny a zbavíme propláchnutím krevních sraženin.
V hrnci rozpustíme dvě lžíce husího sádla a opečeme nakrájenou cibuli, a jakmile nám lehce zezlátne, tak přidáme na plátky nakrájené stroužky česneku a špetku mletého kmínu.
Na tento základ přidáme půlená srdce a orestujeme.
Přidáme půl tuby lahodné paprikové pasty a zalijeme drůbežím vývarem.
Dusíme do změknutí (chvilku to trvá, je to srdce tedy sval).
Dochutíme solí a pepřem. Česnek i cibule se rozvařila a lehce zahustila silnou chutnou omáčku.
K případnému zahuštění použijeme lžíci hladké mouky rozmíchané v trošce studené vody a provaříme při mírném probublávání a občasného míchání cca 15 minut.
Servírujeme s bramborem nebo rýží.