Krůtí plátky na rozmarýnu
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 krůtí prsa plátky
- 1 palička česneku
- 4 větvičky čerstvého rozmarýnu
- 250 ml bujónu nebo vývaru
- 200 ml bílého vína
- pepř
- sůl
- 2 lžíce hladké mouky
- máslo
Postup Krůtí plátky na rozmarýnu
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa osolíme, opepříme a vložíme do mísy.
Rozehřejeme asi 2 lžíce másla, ke kterému jsme přidali snítky rozmarýnu a plátky ze třech stroužků česneku.
Necháme rozvonět a odstavíme.
Prochladlé máslo nalijeme k masu, dobře promícháme a necháme marinovat, nejlépe přes noc.
Druhý den rozpálíme pánev, maso prudce opečeme z obou stran a i s výpekem přendáme do pekáčku.
Zalijeme horkým vývarem, přidáme zbylý neoloupaný česnek a ještě trochu rozmarýnu, přikryjeme a vložíme do trouby, vyhřáté na 200°C asi na 45 minut, posledních deset minut odkryté. Podle potřeby podléváme horkým vývarem.
Maso vyndáme a udržujeme teplé.
Výpek vysmahneme na tuk, zasypeme hladkou moukou, prosmahneme a zalijeme zbývajícím vývarem a vínem, případně ještě trochou vody. Prováříme na mírné teplotě asi 20 minut, dochutíme solí a poté šťávu přecedíme.