Krůtí maso pečené s rozmarýnem
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- Krůtí maso(já měla horní stehno)
- 1 cibule
- asi 6 větviček rozmarýnu
- 10 stroužků česneku
- kousek sádla
- sůl
- vepřové kosti z bůčku(nemusí být)
Postup Krůtí maso pečené s rozmarýnem
Postup přípravy receptu
-
Krůtí maso omyjeme, vysušíme a dostatečně osolíme. Stroužky česneku zapícháme do masa a pod kůži. Sádlem si vymažeme pekáček, posypeme nakrájenou cibulí, na ni vložíme maso a vepřové kosti z bůčku, do masa napícháme rozmarýnové větvičky, podlijeme vodou, přikryjeme a dáme péct do vyhřáté trouby a vodu při vypečení doplňujeme a šťávou poléváme maso. Pečeme 60 až 80 minut, podle velikosti a druhu masa. Šťáva se nechá přírodní vypečená.