Krůtí kostky se zelenými fazolkami v tarhoni
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- asi 700 g krůtího masa (ořez)
- balíček tarhoně
- sádlo
- olej
- cibule
- 2 mrkve
- kus celeru
- petržel
- 450 g fazolových lusků
- 2 -3 stroužky česneku
- zeleninový vývar
- sůl
- mletý pepř
- plátek másla
Postup Krůtí kostky se zelenými fazolkami v tarhoni
Postup přípravy receptu
-
Maso pokrájíme na kostky, kořenovou zeleninu nastrouháme, cibuli nakrájíme nadrobno a fazolkové lusky pokrátíme.
V pánvi na sádle osmahneme cibuli s kořenovou zeleninou a na ní i maso. Osolíme, opepříme, podlijeme několika lžícemi zeleninového vývaru a dusíme doměkka.
Ve větším hrnci rozehřejeme olej, na něm dohněda osmažíme tarhoňu, přidáme obsah pánve a zeleninový vývar doplněný vodou - tekutiny má být přibližně 1,5x tolik, jako je objem tarhoně.
Ochutnáme, dosolíme, přidáme rozetřený česnek, kousky fazolkových lusků a dusíme asi 7-9 minut. V závěru vmícháme máslo, zakrytý hrnec stáhneme z tepla a takhle necháme asi 20 minut dojít.