Krůtí kostky se zelenými fazolkami v tarhoni

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

asi 700 g krůtího masa (ořez)
balíček tarhoně
sádlo
olej
cibule
2 mrkve
kus celeru
petržel
450 g fazolových lusků
2 -3 stroužky česneku
zeleninový vývar
sůl
mletý pepř
plátek másla

Postup přípravy receptu

  1. Maso pokrájíme na kostky, kořenovou zeleninu nastrouháme, cibuli nakrájíme nadrobno a fazolkové lusky pokrátíme.

  2. V pánvi na sádle osmahneme cibuli s kořenovou zeleninou a na ní i maso. Osolíme, opepříme, podlijeme několika lžícemi zeleninového vývaru a dusíme doměkka.

  3. Ve větším hrnci rozehřejeme olej, na něm dohněda osmažíme tarhoňu, přidáme obsah pánve a zeleninový vývar doplněný vodou - tekutiny má být přibližně 1,5x tolik, jako je objem tarhoně.

  4. Ochutnáme, dosolíme, přidáme rozetřený česnek, kousky fazolkových lusků a dusíme asi 7-9 minut. V závěru vmícháme máslo, zakrytý hrnec stáhneme z tepla a takhle necháme asi 20 minut dojít.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!