Krůtí chilli s kukuřicí

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 lžíce rostlinného oleje
1 velká cibule, nakrájená nadrobno
500 g mletého krůtího masa
2 stroužky česneku, prolisované
1–2 červené chilli papričky, nakrájené nadrobno (můžete nahradit chilli vločkami)
1 lžička mletého římského kmínu
1 lžička mletého koriandru
250 ml drůbežího nebo zeleninového vývaru
400 g konzerva krájených rajčat
250 g červených fazolí, namočených přes noc do vody
150 g konzerva kukuřice, slité a propláchnuté
K podávání:
zakysaná smetana
lístky z malého svazku koriandru
vařená rýže

Postup přípravy receptu

  1. V tlakovém hrnci na středním plameni rozehřejeme olej, přisypeme cibuli a restujeme dosklovita, pak přidáme maso, česnek, chilli papričku a koření a restujeme maso dozlatova. Přilijeme vývar, konzervu krájených rajčat a vsypeme slité fazole s kukuřicí. Hrnec přiklopíme poklicí, nastavíme úroveň tlaku na 2 a vaříme 30 minut od chvíle, kdy dosáhneme požadovaného tlaku.

  2. Pak hrnec odstavíme ze sporáku, páru opatrně vypustíme a odklopíme poklici. Hotové chilli podáváme zjemněné zakysanou smetanou a posypané koriandrem, jako příloha bude skvělá vařená rýže.

  3. .


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!