Krůtí chilli s kukuřicí
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 1 velká cibule, nakrájená nadrobno
- 500 g mletého krůtího masa
- 2 stroužky česneku, prolisované
- 1–2 červené chilli papričky, nakrájené nadrobno (můžete nahradit chilli vločkami)
- 1 lžička mletého římského kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 250 ml drůbežího nebo zeleninového vývaru
- 400 g konzerva krájených rajčat
- 250 g červených fazolí, namočených přes noc do vody
- 150 g konzerva kukuřice, slité a propláchnuté
- K podávání:
- zakysaná smetana
- lístky z malého svazku koriandru
- vařená rýže
Postup Krůtí chilli s kukuřicí
Postup přípravy receptu
-
V tlakovém hrnci na středním plameni rozehřejeme olej, přisypeme cibuli a restujeme dosklovita, pak přidáme maso, česnek, chilli papričku a koření a restujeme maso dozlatova. Přilijeme vývar, konzervu krájených rajčat a vsypeme slité fazole s kukuřicí. Hrnec přiklopíme poklicí, nastavíme úroveň tlaku na 2 a vaříme 30 minut od chvíle, kdy dosáhneme požadovaného tlaku.
Pak hrnec odstavíme ze sporáku, páru opatrně vypustíme a odklopíme poklici. Hotové chilli podáváme zjemněné zakysanou smetanou a posypané koriandrem, jako příloha bude skvělá vařená rýže.
.