Kroupové rizoto aneb krupoto s ajvarem a hříbky
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 600 g velkých krup
- 300 g čerstých hříbků
- 1 PL sádla
- drcený kmín
- sůl
- pepř
- 4 stroužky prolisovaného česneku
- libeček, petrželka
- 1 PL ajvaru
- 1 červená cibule
- 4 cherry rajčátka
- olej
Postup Kroupové rizoto aneb krupoto s ajvarem a hříbky
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve uvaříme kroupy. Před přípravou kroupy vložíme do nádoby se studenou vodou, řádně propereme, odcedíme přes cedník a necháme přes noc namočené. Druhý den kroupy ještě jednou propláchneme, osolíme, přidáme bylinky i s olejem a vaříme pod poklicí doměkkka (cca 30 minut).
Po uvaření necháme kroupy asi tak 5 minut dojít, potom přecedíme a dáme do hlubší misky.
Mezitím na sádle orestujeme jednu pokrájenou červenou cibuli. Přidáme orestovat také okrájené a očištěné plátky hříbků s drceným kmínem. Vmícháme pokrájená omytá rajčátka a dál dusíme doměkka.
Houby s rajčátky smícháme s uvařenými kroupami. Podle sebe osolíme a opepříme. Do směsi zamícháme prolisovaný česnek. Nakonec přidáme polévkou lžíci ajvaru. Vše dobře promícháme a podáváme.