Kroupové rizoto aneb krupoto s ajvarem a hříbky

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

600 g velkých krup
300 g čerstých hříbků
1 PL sádla
drcený kmín
sůl
pepř
4 stroužky prolisovaného česneku
libeček, petrželka
1 PL ajvaru
1 červená cibule
4 cherry rajčátka
olej

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve uvaříme kroupy. Před přípravou kroupy vložíme do nádoby se studenou vodou, řádně propereme, odcedíme přes cedník a necháme přes noc namočené. Druhý den kroupy ještě jednou propláchneme, osolíme, přidáme bylinky i s olejem a vaříme pod poklicí doměkkka (cca 30 minut).

  2. Po uvaření necháme kroupy asi tak 5 minut dojít, potom přecedíme a dáme do hlubší misky.

  3. Mezitím na sádle orestujeme jednu pokrájenou červenou cibuli. Přidáme orestovat také okrájené a očištěné plátky hříbků s drceným kmínem. Vmícháme pokrájená omytá rajčátka a dál dusíme doměkka.

  4. Houby s rajčátky smícháme s uvařenými kroupami. Podle sebe osolíme a opepříme. Do směsi zamícháme prolisovaný česnek. Nakonec přidáme polévkou lžíci ajvaru. Vše dobře promícháme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!