Kroupoto - kroupy s řepou (dýní)

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

500 g předem uvařených krup
300 g červené řepy předem uvařené nebo očištěná dýně
1 lžíce rajského protlaku
1 cibule
bylinky dle chuti (tymián, šalvěj, oregano, libeček)
2-3 stroužky česneku
olej
sůl a pepř

Postup přípravy receptu

  1. Drobně pokrájenou cibuli osmažíme dosklovata. Přidáme jemně nasekaný česnek a necháme ho krátce rozvonět.

  2. Přidáme předem uvařenou řepu, pokrájenou na menší kostičky nebo na kostičky pokrájenou dýni, osolíme, opepříme, přidáme bylinky dle chuti, protlak a krátce osmažíme. Je-li třeba, můžeme přidat trošku vývaru (dvě, tři lžíce).

  3. Nakonec přisypeme předem uvařené kroupy v osolené vodě, promícháme, případně ještě osolíme, opepříme a můžeme podávat. Podáváme samostatně, výborné je například i doplněné kozím sýrem nebo klidně jako přílohu, například k přírodnímu masu. Vše dle vlastní chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!