Kroupoto - kroupy s řepou (dýní)
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 500 g předem uvařených krup
- 300 g červené řepy předem uvařené nebo očištěná dýně
- 1 lžíce rajského protlaku
- 1 cibule
- bylinky dle chuti (tymián, šalvěj, oregano, libeček)
- 2-3 stroužky česneku
- olej
- sůl a pepř
Postup Kroupoto - kroupy s řepou (dýní)
Postup přípravy receptu
-
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme dosklovata. Přidáme jemně nasekaný česnek a necháme ho krátce rozvonět.
Přidáme předem uvařenou řepu, pokrájenou na menší kostičky nebo na kostičky pokrájenou dýni, osolíme, opepříme, přidáme bylinky dle chuti, protlak a krátce osmažíme. Je-li třeba, můžeme přidat trošku vývaru (dvě, tři lžíce).
Nakonec přisypeme předem uvařené kroupy v osolené vodě, promícháme, případně ještě osolíme, opepříme a můžeme podávat. Podáváme samostatně, výborné je například i doplněné kozím sýrem nebo klidně jako přílohu, například k přírodnímu masu. Vše dle vlastní chuti.