Krkovička v rajčatovo-houbové omáčce
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 plátky krkovičky
- 1 větší cibule
- miska hub
- rajčatové pyré 300 ml
- sůl
- pepř
- drcený kmín
- 1 lžíce oleje
- voda 200 ml
Postup Krkovička v rajčatovo-houbové omáčce
Postup přípravy receptu
-
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájené houby a dusíme 10 minut. Plátky krkovice nasolíme, opepříme a pokmínujeme. Vložíme na pánvičku k houbám a dusíme na mírném ohni společně asi 30 minut - než je maso měkké.
Nakonec maso vyndáme, k houbám přidáme rajčatové pyré a vodu (jinak je omáčka hodně hustá) a vrátíme zpět maso a ještě 5 minut necháme vše probublat.