Krkovička pečená ve steakové hořčici

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

3 hrubší plátky krkovice
2 cibule
2 stroužky česneku
200 g smetany ke šlehání
2 lžíce steakové hořčice
lžička dijonské hořčice
lžička medu
lžička mleté papriky
chilli
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Plátky krkovice lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Připravíme směs ze smetany, hořčice, medu a papriky a chilli.

  2. Do pekáčku dáme na hrubo nakrájenou cibuli a česnek. Položíme maso a zalijeme ochucenou smetanou. Přidáme ještě trochu vody, smetana zhoustne a výpeku bude více.

  3. Pekáček přikryjeme a pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 st. 40-45 minut. Průběžně maso přeléváme výpekem, je-li třeba, ještě podlijeme. Poté odkryjeme a připečeme na barvu. Maso je šťavnaté a křehké.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!