Krkovička pečená ve steakové hořčici
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 3 hrubší plátky krkovice
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 200 g smetany ke šlehání
- 2 lžíce steakové hořčice
- lžička dijonské hořčice
- lžička medu
- lžička mleté papriky
- chilli
- sůl
- pepř
Postup Krkovička pečená ve steakové hořčici
Postup přípravy receptu
-
Plátky krkovice lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Připravíme směs ze smetany, hořčice, medu a papriky a chilli.
Do pekáčku dáme na hrubo nakrájenou cibuli a česnek. Položíme maso a zalijeme ochucenou smetanou. Přidáme ještě trochu vody, smetana zhoustne a výpeku bude více.
Pekáček přikryjeme a pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 st. 40-45 minut. Průběžně maso přeléváme výpekem, je-li třeba, ještě podlijeme. Poté odkryjeme a připečeme na barvu. Maso je šťavnaté a křehké.