Krkovička na pivu, medu a šalotkách

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1000 g vepřové krkovice bez kosti
250 g šalotek (měla jsem dlouhé)
2 lžíce medu
6 lžic světlého piva
sůl
barevný pepř

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme pivo s medem.

  2. Maso dobře omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme.

  3. V pekáčku zalijeme větší částí marinády a dobře vmasírujeme do masa.

  4. Pečeme na 150°C pod poklicí 2 hodiny, čas od času potřeme marinádou. Po 2 hodinách pečení odklopíme, potřeme zbytkem marinády, posypeme čerstvě mletým barevným pepřem a kolem masa rozložíme šalotky.

  5. Teplotu trouby zvýšíme na 200°C a ještě hodinu dopékáme. Hlídáme.Jako příloha se hodí brambory v jakékoliv úpravě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!