Krkovice ve sladkokyselé šťávě
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 plátky krkovice
- 2 cibule
- 2 polévkové lžíce šípkové zavařeniny
- 2-3 polévkové lžíce sojové omáčky
- 1 polévkové lžíce octa balsamico
- cca 3 cm zázvoru jemně nastrouhaného
- 3 stroužky česneku jemně nastrouhaného
- škrob
- pepř
- sůl
- olej
Postup Krkovice ve sladkokyselé šťávě
Postup přípravy receptu
-
Maso lehce naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme solamylem.
Na pánvi s olejem restujeme na kolečka nakrájenou cibuli a přendáme ji do pekáčku. Pak opečeme krkovici z obou stran a dáme na cibuli.
Smícháme šípkovou zavařeninu, sojovou omáčku, ocet, zázvor a česnek a nalijeme na maso. Malinko podlijeme vodou a přiklopené vložíme do trouby vyhřáté na 200 C. Podle potřeby podléváme. Pečeme 30 minut, poté odkryjeme a dopečeme. Já jsem podávala s kuskusem.