Krkovice ve sladkokyselé šťávě

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 plátky krkovice
2 cibule
2 polévkové lžíce šípkové zavařeniny
2-3 polévkové lžíce sojové omáčky
1 polévkové lžíce octa balsamico
cca 3 cm zázvoru jemně nastrouhaného
3 stroužky česneku jemně nastrouhaného
škrob
pepř
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Maso lehce naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme solamylem.

  2. Na pánvi s olejem restujeme na kolečka nakrájenou cibuli a přendáme ji do pekáčku. Pak opečeme krkovici z obou stran a dáme na cibuli.

  3. Smícháme šípkovou zavařeninu, sojovou omáčku, ocet, zázvor a česnek a nalijeme na maso. Malinko podlijeme vodou a přiklopené vložíme do trouby vyhřáté na 200 C. Podle potřeby podléváme. Pečeme 30 minut, poté odkryjeme a dopečeme. Já jsem podávala s kuskusem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!