Krkovice s fenyklem, fazolemi a quinoa

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 plátky krkovice
1 plechovka sterilovaných bílých fazolí
2 hrsti quinoi
1 menší čerstvý fenykl
1 menší cibule
2 stroužky česneku
2 lžíce oleje
sůl
špetka mleté kurkumy
špetka chilli

Postup přípravy receptu

  1. Krkovici nakrájíme na kousky. Osolíme, přidáme kurkumu, chilli a nakrájené maso s kořením promícháme a necháme hodinu odležet.

  2. Nakrájíme nadrobno cibuli, česnek a fenykl. Vše dáme na rozehřátý olej. Pár minut vše restujeme a přidáme maso s kořením. Na mírném plameni, za občasného míchání a podlévání, maso dusíme, až je téměř měkké.

  3. Jako poslední krok přidáme plechovku fazolí i s nálevem a quinou. Vše necháme na pánvi dovařit až je quinoa měkká, tím pádem se dodělá i maso. Vše mírně podléváme vodou., aby se nám směs nepřichytávala.

  4. Nakonec vše dochutíme solí dle vlastní chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!