Krkovice s fenyklem, fazolemi a quinoa
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 2 plátky krkovice
- 1 plechovka sterilovaných bílých fazolí
- 2 hrsti quinoi
- 1 menší čerstvý fenykl
- 1 menší cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- sůl
- špetka mleté kurkumy
- špetka chilli
Postup Krkovice s fenyklem, fazolemi a quinoa
Postup přípravy receptu
-
Krkovici nakrájíme na kousky. Osolíme, přidáme kurkumu, chilli a nakrájené maso s kořením promícháme a necháme hodinu odležet.
Nakrájíme nadrobno cibuli, česnek a fenykl. Vše dáme na rozehřátý olej. Pár minut vše restujeme a přidáme maso s kořením. Na mírném plameni, za občasného míchání a podlévání, maso dusíme, až je téměř měkké.
Jako poslední krok přidáme plechovku fazolí i s nálevem a quinou. Vše necháme na pánvi dovařit až je quinoa měkká, tím pádem se dodělá i maso. Vše mírně podléváme vodou., aby se nám směs nepřichytávala.
Nakonec vše dochutíme solí dle vlastní chuti.