Krkovice plněná zelím
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 asi 2 cm plátky krkovice
- 500 g kysaného zelí
- 200 g slaniny
- 100 ml černého 10° piva měla jsem Krušovice
- 100 ml olivového oleje
- 1 palici česneku
- mletý kmín
- sůl
- pepř
- 8 PL plnotučné hořčice
Postup Krkovice plněná zelím
Postup přípravy receptu
-
Do plátků krkovice prokrojíme kapsu. Maso opatrně naklepeme, kapsu zevnitř potřeme hořčicí, posolíme, pokmínujeme. Plníme plátkem slaniny a okapaným zelím. Naplněné kapsy stahneme špejlí nebo párátkem. Maso jěště podle chuti osolíme, opepříme, okmínujeme.
Rozmačkaný česnek smícháme se zbytkem hořčice, pivem a olejem vše dobře rozmícháme.
Do připravené marinády dáme maso a necháme přes noc marinovat. Maso dáme i s marinádou do pekáče, dáme do vyhřáté trouby na 200°C a za občasného otočení a polití výpekem maso upečeme. Podáváme s knedlíkem nebo bramborem.