Krkovice pečená s brambory a mrkví v rukávu
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 500 g krkovice
- 600 g brambor
- 1 velká cibule
- 1 velká mrkev
- 4 lžíce oleje
- 2-3 lžíce vody
- 2 lžíce sojové omáčky
- 1 lžíce hrubozrnné hořčice
- 3-4 stroužky utřeného česneku
- 1 lžička mleté papriky
- šťáva z půlky citronu
- sůl
- pepř
- rukáv na pečení
Postup Krkovice pečená s brambory a mrkví v rukávu
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve smícháme směs z oleje, hořčice a zbytku surovin. Maso nakrájíme na větší kostky, oloupané brambory na čtvrtky a cibuli s mrkví na kolečka.
Zeleninu a maso dáme do větší mísy, přidáme namíchanou směs a vše dobře promícháme. Rukáv ustřihneme v potřebné velikosti a na jednom konci stáhneme upínacím páskem.
Všechnu směs přendáme do rukávu tak, aby byla v jedné vrstvě. Sepneme druhou stranu, jehlou uděláme 4 dírky a dáme do vhodného pekáče.
Vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. a pečeme zhruba hodinu. Nemusíme si toho všímat. Po hodině opatrně shora nařízneme a rozevřeme. Zesílíme teplotu a dopečeme na barvu.