Krkovice naložená v hořčici, pečená s cibulí, paprikami a rajčaty
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 plátky krkovice
- ostřejší hořčice (např.dijonská)
- sůl
- pepř
- 2 velké cibule
- olivový olej na pokapání
- 4 bílé papriky
- 4 rajčata
Postup Krkovice naložená v hořčici, pečená s cibulí, paprikami a rajčaty
Postup přípravy receptu
-
Krkovici potřeme hořčicí, osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Dáme do nádoby přes noc do chladu.
Omyté papriky zbavíme jádřinců, pokrájíme na kousky, omytá rajčata pokrájíme na plátky. Cibuli pokrájíme na kolečka. Druhý den naloženou krkovici vložíme do pekáčku a zasypeme cibulí. Podlijeme malinko vodou a dáme péci do rozehřáté trouby pod program gril na cca 20 minut.
Přidáme nakrájená rajčata a papriky, podle potřeby přidáme vodu a dál již jen pečeme bez grilu dozlatova a doměkka. Podle chuti dosolíme, opepříme. Podáváme se salátem jen tak nebo s bramborem (hranolky apod).