Krevety po provensálsku
Recepty, Mořské plodySuroviny
- 1 větší cibule
- 75 g paprik žlutých
- 75 g paprik červených
- krevety (buď velké tygří nebo zmrazený polotovar)
- sůl
- petrželka
- rozmarýn
- estragon
- tymián
- 4 lžíce ostrého kečupu
- 8 plátků veky
- máslo
- sýr
- sekaná petrželka
Postup Krevety po provensálsku
Postup přípravy receptu
-
V pánvi na 2 lžících másla osmahneme najemno nakrájenou cibuli a papriky pokrájené na tenké proužky.
Poté přidáme řádně očištěné krevety, osolíme a okořeníme petrželkou, rozmarýnem, estragonem a tymiánem.
Přidáme ostrý kečup a pokrm řádně prohřejeme - nesmí se vařit.
Plátky veky potřeme tence máslem, posypeme sýrem, sekanou petrželkou a krátce zapečeme.
Jednotlivé porce krevet podáváme se sýrovými toasty, popřípadě s lehkým zeleninovým salátem bez zálivky.