Krevetky a la frydas

Recepty, Mořské plody

Suroviny

Marináda:
mladá cibule nadrobno
2-3 stroužky česneku - rozmačkat nožem
5-6 ks cherry rajčátek - nakrájet
malá chilli paprička (lze nahradit srirachou, lžička či dvě)
2-3 lžičky zázvorové nebo curry omáčky-lehce pikantní
rozmarýn nasekaný
1-2 lžičky třtinového cukru
sůl/pepř dle chuti
olivový olej
Dále je potřeba:
300 g krevet
2 lžíce másla
limetka
1 stroužek česneku
paprika na kostičky
Příloha:
kernotto
divoká rýže
pohanka

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na marinádu smícháme dohromady a lehce pomačkáme, aby se chutě propojily mezi sebou a pustily trošku šťávy. Do vzniklé marinády přidáme oloupané krevety, zbavené hlav i střívek a necháme minimálně půl hodiny marinovat (pokud v marinádě krevetky zůstanou déle, budou trochu křehčí).

  2. Na rozpálenou pánev přidáme trochu olivového oleje, který rozehřejeme a přidáme na něj nakrájený česnek, který necháme zpěnit. Jakmile česnek zavoní, přidáme krevetky i s marinádou, prohodíme a přikryjeme pokličkou na cca 2-3 minuty, je potřeba ztlumit plamen. Poté přidáme papriku, máslo a šťávu z půlky limetky a ještě 2-3 minutky dusíme. Jakmile krevetky dostanou barvu, můžeme je vypnout.

  3. Jako přílohu jsem zvolil směs divoké rýže, kernotta a pohanky. Tuto směs potom děláme stejně jako rýži s tím rozdílem, že divoká rýže oproti normální potřebuje trochu více vody a přidávám do ní i čtvrtku limetky, aby i tato směs byla trochu ozvláštněná.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!