Krémy do odpalovaného těsta
Recepty, MoučníkySuroviny
- (KRÉM DO VĚNEČKŮ):
- 3/4 litru mléka
- 2 vanilkové pudinky
- 250 g másla
- 200 g moučkového cukru
- (ŽLOUTKOVÝ KRÉM DO VĚNEČKŮ):
- 1/2 litru sladké smetany
- 4 žloutky
- 100 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 40 g škrobové moučky
- (POLEVA NA VĚNEČKY):
- 130-150 g moučkového cukru
- 1 lžíce horkého mléka
- (KRÉM DO VĚTRNÍKŮ I):
- 1 litr mléka
- 4 balíčky vanilkového pudinku
- 100 g cukru moučka
- 1 vanilkový cukr
- 6 vajec
- (KRÉM DO VĚTRNÍKŮ II):
- 10 dkg kostkového cukru
- 3 lžíce solamylu
- 250 ml mléka
- 20 dkg másla
- (KRÉM DO BANÁNŮ):
- 5 dcl mléka
- 80 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 50 g hrubé mouky
- 2 vejce
- 20 g jemného krystalového cukru
- (ZÁKLADNÍ ODPALOVANÉ TĚSTO (i pro začátečníky)):
- 1/2 l vody
- 1 Hera
- 1/4 kg hrubé mouky
- 1 lžička kypřící prášek do pečiva
- 6 vajec
Postup Krémy do odpalovaného těsta
Postup přípravy receptu
-
KRÉM DO VĚNEČKŮ: 3/4 litru mléka 2 vanilkové pudinky 250 g másla 200 g moučkového cukru Z mléka a pudinků uvaříme hustý pudink, který za stálého míchání necháme zchladnout. Zvlášť třeme změklé máslo s prosátým cukrem a po částech vtíráme vychladlý pudink. Tip: přidejte lžící rumu.
ŽLOUTKOVÝ KRÉM DO VĚNEČKŮ: 1/2 litru sladké smetany 4 žloutky 100 g moučkového cukru 1 vanilkový cukr 40 g škrobové moučky Ve smetaně rozšleháme žloutky, cukr a vmícháme škrobovou moučku. Dáme do vodní lázně a šleháme tak dlouho, až krém zhoustne.
POLEVA NA VĚNEČKY: 130-150 g moučkového cukru 1 lžíce horkého mléka Prosátý moučkový cukr třeme s horkým mlékem, dokud není poleva hladká.
KRÉM DO VĚTRNÍKŮ I: 1 litr mléka 4 balíčky vanilkového pudinku 100 g cukru moučka 1 vanilkový cukr 6 vajec Mléko svaříme s pudinky, cukrem a žloutky. Do vychladlého opatrně vmícháme sníh z bílků.
KRÉM DO VĚTRNÍKŮ II: 10 dkg kostkového cukru 3 lžíce solamylu 250 ml mléka 20 dkg másla Kostkový cukr nasucho upražit. Rozmíchat solamyl v mléce a vmíchat do karamelu. 2 minuty povařit a do prochladlého zamixovat 20 dkg másla.
KRÉM DO BANÁNŮ: 5 dcl mléka 80 g moučkového cukru 1 vanilkový cukr 50 g hrubé mouky 2 vejce 20 g jemného krystalového cukru Ve 2/3 mléka svaříme moučkový a vanilkový cukr. Ve zbylém mléce rozmícháme mouku a žloutky, vše smícháme a za stálého míchání vaříme, až krém zhoustne. Bílky s krystalovým cukrem ušleháme a zamícháme do horkého krému.
ZÁKLADNÍ ODPALOVANÉ TĚSTO (i pro začátečníky): 1/2 l vody 1 Hera 1/4 kg hrubé mouky 1 lžička PDP 6 vajec Voda + Hera se uvede do varu, rychle se přimíchá mouka a stále mícháme, dokud se na dně kastrolu neudělá bílý povlak. Pak ještě mícháme 2 až 2 a půl minuty. Předělá se do mísy a do vlažného se PO JEDNOM zamíchá 6 vajec. Nakonec pr.do peč. Pořádně mícháme, až se nechytá vařečky. Pečeme v roztopené troubě na 200 °C přímo na plechu (nepodmazáváme) nebo na peč.papíru dozlatova.