Krémové smetanové rizoto s hlívou ústřičnou
Recepty, HoubySuroviny
- 1 hrnek kulatozrnné rýže
- 4 lžíce másla
- 2 hrnky kachního vývaru (nebo jiného drůbežího)
- 200 g čerstvé hlívy
- 1 středně velká cibule nasekaná najemno
- 100 ml smetany ke šlehání
- hrst nasekané petrželky
- 1 lžička drceného kmínu
- 1 lžička sušeného česneku
- sůl
- bílý pepř
- parmazán
Postup Krémové smetanové rizoto s hlívou ústřičnou
Postup přípravy receptu
-
Dvě lžíce másla rozehřejeme, minutku v něm obalíme rýži, přidáme vývar a za občasného míchání dusíme pod pokličkou do změknutí. V případě potřeby podlijeme.
Cibulku osmahneme na zbylých dvou lžících másla, přidáme očištěnou a naseknou hlívu spolu s pepřem, kmínem a sušeným česnekem. Po pěti minutách podlijeme dvěma lžícemi vody a dusíme do změknutí hub.
Pak přilijeme smetanu, krátce zredukujeme a přidáme k rýži.
Houbovou směs vmícháme do hotové rýže a přisypeme petrželovou nať.
Na talíři posypeme parmazánem a dozdobíme petrželkou.