Krémové lodičky s broskvemi
Recepty, MoučníkySuroviny
- 500 g hladké mouky
- 25 g droždí
- 3 lžíce krupicového cukru
- 100 ml mléka
- špetka soli
- 2 žloutky
- 140 g změklého másla
- Náplň:
- 350 ml vody
- 1 hvězdička badyánu
- kousek celé skořice
- plátek citronu
- 1 sáček vanilkového pudinku
- 3 lžíce krupicového cukru
- 1 lžíce hnědého třtinového cukru
- asi 3 broskve
- čokoládová poleva na zdobení
Postup Krémové lodičky s broskvemi
Postup přípravy receptu
-
V troše vlažného mléka se lžičkou cukru nechte vzejít kvásek, přidejte do mouky s ostatními ingrediencemi a zadělejte tužší těsto, až tvoří bubliny.
Na teplém místě nechte přikryté utěrkou vykynout asi 30 min.
Mezitím si na plotně svařte vodu s kořením a citronem (já přidala i hřebíček), přeceďte, vraťte zpátky do hrnku, přilijte pudink rozmíchaný v troše vody a provařte, až se vyčeří.
Vykynuté těsto rozdělte na 16 kousků a z každého vyválejte okrouhlou placičku asi 10 - 15 cm velkou a 2 mm vysokou.
Přeložte ji a nastřihněte asi 1,5 cm od kraje dle obr. 3. Pak ji posypejte třtinovým cukrem a do středu naložte lžíci vychladlého pudinku a 3 plátky z půlky broskve).
Nastřižený okraj přehněte směrem zleva doprava a poté v opačném směru druhý dle obr. č. 6.
Vzniklou lodičku přeneste na vymazaný plech a nechte ještě asi 15 min kynout. Pak potřete vejcem a pečte ve vyhřáté troubě na 180 °C 15 - 20 min.
Chladné pak dozdobte čokoládovou polevou.