Křehký švestkovo-jablečný moučník
Recepty, MoučníkySuroviny
- 4 jablka
- 3 vejce
- 160 g třtinového cukru
- 6 švestek
- 250 g rýžové hladké mouky
- ½ hrnku oleje
- 1 kelímek zakysané smetany
- 1 KL skořice
- 1 prášek do pečiva
Postup Křehký švestkovo-jablečný moučník
Postup přípravy receptu
-
Švestky omyjeme a zbavíme pecek. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nahrubo nastrouháme. Vejce ušleháme s cukrem do pěny. Přidáme zašlehat zakysanou smetanu a olej. Vaječnou směs smícháme s rýžovou hladkou moukou se skořicí a práškem do pečiva. Nakonec zlehka vmícháme nastrouhaná jablka.
Těsto dobře promícháme a nalijeme do kulaté silikonové formy. Do těsta ve formě vmáčkneme půlky švestek. Těsto uhladíme a pečeme v rozehřáté troubě na 170 stupňů cca 35 minut. Doba pečení závisí na velikosti a hloubce formy. Zkoušíme špejlí.