Křehký švestkovo-jablečný moučník

Recepty, Moučníky

Suroviny

4 jablka
3 vejce
160 g třtinového cukru
6 švestek
250 g rýžové hladké mouky
½ hrnku oleje
1 kelímek zakysané smetany
1 KL skořice
1 prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

  1. Švestky omyjeme a zbavíme pecek. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nahrubo nastrouháme. Vejce ušleháme s cukrem do pěny. Přidáme zašlehat zakysanou smetanu a olej. Vaječnou směs smícháme s rýžovou hladkou moukou se skořicí a práškem do pečiva. Nakonec zlehka vmícháme nastrouhaná jablka.

  2. Těsto dobře promícháme a nalijeme do kulaté silikonové formy. Do těsta ve formě vmáčkneme půlky švestek. Těsto uhladíme a pečeme v rozehřáté troubě na 170 stupňů cca 35 minut. Doba pečení závisí na velikosti a hloubce formy. Zkoušíme špejlí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!