Křehké řezy
Recepty, MoučníkySuroviny
- 5 žloutků
- 5 bílků
- 100 g krystalového cukru
- 40 g holandského kakaa
- 1 kelímek mascarpone
- cca 4 lžíce mléka
- vanilkový cukr (podle chuti)
- 1 lžíce změklého másla
Postup Křehké řezy
Postup přípravy receptu
-
Žloutky vyšlehejte s cukrem na světlý krém. Bílky v jiné misce vyšlehejte na pevný sníh.
Do žloutkové směsi vmíchejte kakao a opatrně zapracujte polovinu vyšlehaných bílků, pak zbylou polovinu. Rozehřejte troubu na 190 °C a plech vyložte pečicím papírem.
Těsto rozetřete na připravený plech a pečte asi 8 minut. Vyjměte z trouby a nechte zchladnout.
Máslo vyšlehejte s vanilkovým cukrem. Přidejte mascarpone, mléko a vyšlehejte do nadýchaného krému.
Z korpusu sloupněte papír, rozpulte ho, na jednu polovinu natřete krém a druhou ho přiklopte.
Těsto je na malý plech.