Křehké ořechové rohlíčky

Recepty, Cukroví

Suroviny

100 g hladké mouky
250 g moučkového cukru
125 g mletých vlašských ořechů
125 g másla
1/2 lžičky jedlé sody
Dohotovení
100 g čokolády na vaření

Postup přípravy receptu

  1. Hladkou mouku prosejeme s moučkovým cukrem do mísy, přidáme jedlou sodu, mleté ořechy a na malé kousky nakrájené změklé máslo.

  2. Všechny suroviny dobře promícháme a vypracujeme hladké těsto.

  3. Formičky na rohlíčky naplníme slabou vrstvou těsta a pečeme v předehřáté troubě při 160°C přibližně 15 minut. Během pečení se rohlíčky nafouknou. Je ovšem třeba mít na paměti, že rohlíčky nesmíme péct zprudka nebo splasknou.

  4. Upečené, ještě vlažné rohlíčky vyklopíme z formiček a necháme vychladnout.

  5. Potom rozehřejeme ve vodní lázni čokoládovou polevu, konce rohlíčků do ní namočíme a necháme zatuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!