Králík s majoránkovou omáčkou

Recepty, Jiné maso

Suroviny

1 naporcovaný králík
100 g másla + 1 PL oleje
2 cibule
150 g slaniny
hrst sušených hub
3 bobkové listy
po 5 kuličkách nového koření
5 kuliček jalovce
2 PL nasekané čerstvé majoránky
hladká mouka na poprášení masa
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Porce králíka osolíme a obalíme v mouce. Přebytek mouky lehce setřepeme.

  2. V pekáči rozpustíme máslo s olejem a maso na něm z obou stran opečem. Vyjmeme.

  3. Do výpeku přidáme na kostičky nakrájenou slaninu s cibulí, orestujeme, přihodíme sušené houby, všechno koření a ještě chvilku mícháme a restujeme. Pak vložíme zpět maso, malinko podlijeme a přiklopíme.

  4. Králíka jsem cca 30 minut předdělala na sporáku a poté přendala do rozpálené trouby na 200 C, kde se dopékal cca 40 minut. Podle potřeby malinko podléváme.

  5. Nakonec vsypeme posekanou majoránku. Omáčka by měla být díky mouce zahuštěná dostatečně. Podáváme s bramborovým knedlíkem nebo různými variacemi brambor.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!