Králík s majoránkovou omáčkou
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 1 naporcovaný králík
- 100 g másla + 1 PL oleje
- 2 cibule
- 150 g slaniny
- hrst sušených hub
- 3 bobkové listy
- po 5 kuličkách nového koření
- 5 kuliček jalovce
- 2 PL nasekané čerstvé majoránky
- hladká mouka na poprášení masa
- sůl
Postup Králík s majoránkovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Porce králíka osolíme a obalíme v mouce. Přebytek mouky lehce setřepeme.
V pekáči rozpustíme máslo s olejem a maso na něm z obou stran opečem. Vyjmeme.
Do výpeku přidáme na kostičky nakrájenou slaninu s cibulí, orestujeme, přihodíme sušené houby, všechno koření a ještě chvilku mícháme a restujeme. Pak vložíme zpět maso, malinko podlijeme a přiklopíme.
Králíka jsem cca 30 minut předdělala na sporáku a poté přendala do rozpálené trouby na 200 C, kde se dopékal cca 40 minut. Podle potřeby malinko podléváme.
Nakonec vsypeme posekanou majoránku. Omáčka by měla být díky mouce zahuštěná dostatečně. Podáváme s bramborovým knedlíkem nebo různými variacemi brambor.