Králík po hájecku
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 1 králík
- grilovací koření
- 1 větší mrkev
- 3 čerstvé papriky
- 4 rajčata
- 1 cibule nebo pórek
- 5 špekáčků
- 5 dkg anglické slaniny
- 10 kuliček nového koření
- 10 kuliček pepře
- sůl
- 2 dcl vody na podlití
Postup Králík po hájecku
Postup přípravy receptu
-
Odblaněného a naporcovaného králíka osolíme, dáme na pekáč.
Na kousky nakrájíme shora uvedenou zeleninu, špekáčky, anglickou slaninu pokrájíme na kostičky. Prosypeme kořením a podlijeme vodou.
V trobě vyhřáté na 200°C dusíme pod pokličkou cca 1 hodinu.
Po odklopení můžeme opět trochu podlít (podle uvážení, kolik kdo chce šťávy) a bez pokrytí dopečeme do zlatova. Jakmile je maso upečené, vyjmeme ho a v trošce vody rozmícháme trochu hladké mouky.
Přilejeme do šťávy a ještě chvíli v troubě povaříme. Vynikající. Přílohy: bramborový knedlík, houskový knedlík, brambory, tmavé pečivo.