Králík po francouzsku
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 1 králík
- několik plátků vepřového bůčku
- 1/2 kg cibule
- několik plátků másla
- 3 bobkové listy
- 3-4 hřebíčky
- sůl
- pepř
Postup Králík po francouzsku
Postup přípravy receptu
-
Králičí díly osolíme, opepříme, stejně, jako plátky bůčku. Cibuli nakrájíme na kolečka cca 1/2 cm.
Na dno pekáče poklademe bůček, přidáme 3 bobkové listy a několik hřebíčků. Pak na vše navršíme kolečka cibule, abychom bůček téměř zakryli. Cibuli mírně osolíme a poklademe několika plátky másla. Na cibuli položíme díly z králíka a opět navršíme cibuli, kterou osolíme a dáme na ni plátky másla.
Maso mírně podlijeme, přiklopíme a pečeme cca 1 a 1/2 hodiny na 180°C v předehřáté troubě.
Po této době odkryjeme a pečeme tak dlouho-zhruba ještě 1/2 hodiny, až cibule zezlátne. Nezapomínáme během dopékání maso podlévat výpekem.