Králík po francouzsku

Recepty, Jiné maso

Suroviny

1 králík
několik plátků vepřového bůčku
1/2 kg cibule
několik plátků másla
3 bobkové listy
3-4 hřebíčky
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Králičí díly osolíme, opepříme, stejně, jako plátky bůčku. Cibuli nakrájíme na kolečka cca 1/2 cm.

  2. Na dno pekáče poklademe bůček, přidáme 3 bobkové listy a několik hřebíčků. Pak na vše navršíme kolečka cibule, abychom bůček téměř zakryli. Cibuli mírně osolíme a poklademe několika plátky másla. Na cibuli položíme díly z králíka a opět navršíme cibuli, kterou osolíme a dáme na ni plátky másla.

  3. Maso mírně podlijeme, přiklopíme a pečeme cca 1 a 1/2 hodiny na 180°C v předehřáté troubě.

  4. Po této době odkryjeme a pečeme tak dlouho-zhruba ještě 1/2 hodiny, až cibule zezlátne. Nezapomínáme během dopékání maso podlévat výpekem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!