Králičí játra s karamelizovanou cibulí a brusinkami
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 500 g králičích jater nebo drůbežích
- 100 g anglické slaniny
- lžíce oleje
- špetka tymiánu
- mletý kmín
- sůl
- pepř
- karamelizovaná cibule
- 1 cibule bílá
- 1 cibule červená
- lžíce másla
- lžíce oleje
- lžíce třtinového cukru
- lžíce tmavého octu balzamiko
- lžíce sušených brusinek
- sůl
- pepř
Postup Králičí játra s karamelizovanou cibulí a brusinkami
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme na proužky a dáme smažit na máslo s olejem. Restujeme do zlaté barvy.
Vsypeme cukr a brusinky.
Cukr necháme rozpustit a zastříkneme octem. Ochutíme solí, pepřem a necháme probublat.
Játra očistíme a omyjeme. Slaninu nakrájíme na proužky a necháme vyškvařit.
Vytáhneme z pánve, dáme lžíci oleje a játra. Smažíme asi celkem 6 minut, podle velikosti. Musí zůstat růžová, ale ne krvavá.
Dochutíme solí, pepřem a bylinkami.
Na talíři servírujeme nejdříve slaninu, na to játra a na ně cibulku.